Το εργαστήριο μας αποτελεί το τελευταίο βήμα στο όραμα μιας καθετοποιημένης παραγωγής
από το σπόρο μέχρι το τελικό προϊόν και τον πελάτη μας, έχει όμως τη δυνατότητα να αναλάβει και να
φέρει σε πέρας την μεταποίηση των σιτηρών ή άλλων προϊόντων και άλλων παραγωγών.
Συμπεριλαμβάνει εργαστήριο παρασκευής ζυμαρικών, αλεύρων, vacuum και επαγγελματικό βραστήρα
για πλιγούρι. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας συγχρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα LEADER στα πλαίσια της αναπτυξιακής Πέλλας,
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΕΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Σε έναν σύγχρονο πετρόμυλο, κοντά στους χώρους παραγωγής μας στην γη της Αλμωπίας, παραγωγής 600 κιλών ανά ώρα, αλέθουμε άλευρα όλων των
κατηγοριών.
Τα κόσκινα πολλαπλής διατομής μας επιτρέπουν να εξάγουμε αλεύρι ολικής με όλα τα πίτουρα, με
μέτρια ποσότητα πίτουρων, ημίλευκο αλεύρι και κίτρινο.
Σε συνδυασμό με τον αποφλοιωτή ντυμένων σιτηρών (μόνοκοκκο, δίκοκκο, ντίνκελ, βρώμη και άλλα
ντυμένα σιτηρά) μπορούμε να εξάγουμε αλεύρι από όλων των ειδών τα δημητριακά.
Επίσης στο σύγχρονο εργαστήριο ζυμαρικών παράγουμε
ποιοτικά παραδοσιακά ζυμαρικά από σιτηρά βιολογικής καλλιέργειας παραδοσιακών σπόρων με
υψηλή διατροφική αξία και χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα.
Στις εγκαταστάσεις μας μπορούμε να παράξουμε:
– σπαγγέτι χοντρό και λεπτό
– φιδέ,
– πέννες μέτριας και πλατιάς διαμέτρου
– βίδες,
– κριθαράκι
– κοφτό μακαρονάκι,
– κοχύλι,
– χυλοπίτες και
– τραχανά.
Η διαδικασία ξεκινάει από το ζυμωτήριο, περνάει στο ξηραντήριο και καταλήγει στο συσκευαστήριο.
Το εργαστήριό μας παράλληλα διαθέτει επαγγελματική μηχανή VACUUM για συσκευασία κενού αέρος
και επαγγελματικό βραστήρα για πλιγούρι.





